Låt dig inte luras av ”räddningsaktionerna”

Den store kinesiske filosofen Konfucius sade helt korrekt att vi aldrig skulle lyckas göra någonting rätt innan vi lärde oss att kalla saker vid deras rätta namn. Den snöstorm av lögner som kringgärdar invandringsfrågan är ett av skälen till att vi inte kan hantera krisen. Ta exempelvis det oupphörliga påståendet i all media om att europeiska fartyg ”räddar” migranterna som dag som natt far från Libyen i läckande, icke-sjövärdiga små båtar.

Nej, det är inte vad de gör. De hjälper giriga människosmugglare, som medvetet utsätter migranter för fara eftersom de vet att de kommer bli upplockade och förda till Italien, eller något annat EU-land.

Jag antar att det är teoretiskt möjligt att migranterna själva, mestadels friska unga män från Afrika söder om Sahara, inte känner till vad planen är. Men i så fall måste man fråga sig varför de betalar stora summor pengar för att gå ombord på skutor som uppenbart är farliga och inte lär ta dem över Medelhavet.

Men smugglarna vet det och även, förutsätter jag, de flesta påstått helgonlika välgörenhetsorganisationer som ordnar med nästa steg på deras resa. Återigen måste du fråga dig själv vad precis dessa människor hoppas åstadkomma. Denna extraordinära process, som saknar motstycke i historien, skadar Europa.

Varje nation som tidigare ställts inför en plötslig ankomst av laglösa kö-trängare har skakat av missnöje och ilska – för det är alltid de fattiga och svaga som får utstå de direkta konsekvenserna av öppna gränser. Det kommer inte sluta, eller ens sakta ned, om vi fortsätter missleda oss själva med vårt ordval. Om vi verkligen ”räddade” dessa migranter, vad skulle då hindra oss från att göra det naturliga – att föra tillbaks dem till stränderna de kommit ifrån. Varför gör vi aldrig det?

Peter Hitchens

(Ursprungligen publicerad i Mail on Sunday, översatt med tillstånd av Peter Hitchens)

Mer av Peter Hitchens: Skolans förfall

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

%d bloggare gillar detta: